Zmiany w Skanska: nowe stanowisko dyrektorskie i nowy menedżer ds. komunikacji

30.07.2014

Małgorzata Dobosz została dyrektorem ds. marketingu i zrównoważonego rozwoju w Skanska Commercial Development Europe. Dotychczas pełniła funkcję menedżera zespołu ds. komunikacji, a jej miejsce zajął Rafał Słowiak.

Dobosz na nowo utworzonym stanowisku będzie odpowiedzialna za komunikację marketingową spółki. Do jej zadań należy także opracowanie strategii zrównoważonego rozwoju do projektowania obiektów biurowych w Skanska  Commercial Development Europe.
Z firmą związana jest od dziewięciu lat. Dotychczas pracowała na stanowisku menedżera zespołu ds. komunikacji, wcześniej nadzorowała działania komunikacyjnie przy budowie autostrady A1 między Gdańskiem a Toruniem.

Rafał Słowiak jako nowy menedżer zespołu ds. komunikacji będzie odpowiadał za komunikację spółki budowlanej Skanska. Pracę w firmie zaczął w 2005 roku i od początku  był odpowiedzialny za wizerunek marki. Jako country web manager zarządzał także stroną internetową spółki, a od 2013 roku koordynował pracę zespołu zajmującego się reklamą zewnętrzną. Specjalizuje się w mediach elektronicznych oraz zarządzaniu marką. Dotychczasowe obowiązki Słowiaka przejmie Iwona Walczak. (mw)