Pinterest usuwa przycisk „Like”

dodano: 
25.04.2017
komentarzy: 
0

Pinterest rezygnuje z przycisku „Like”. W zamian za to chce zwrócić uwagę na funkcję „Save”. O zmianach serwis poinformował na swoim blogu.

Jak czytamy, przycisk „Like” zniknie w najbliższych tygodniach. Serwis wyjaśnia, że użytkownicy korzystali z niego z różnych powodów, a ze względu na to, że w portalu funkcjonują zarówno „Like”, jak i „Save”, nie było do końca jasne, jaka jest między nimi różnica. Usunięcie przycisku „Like” ma sprawić, że Pinterest będzie „łatwiejszy do zrozumienia” – czytamy dalej.

Funkcja „Zapisz” umożliwia odnalezienie zachowanych wpisów nawet po długim czasie. Jak czytamy, można porządkować zapisane obrazy w tematyczne tablice i wyszukiwać zapisane posty. Co więcej, za każdym razem, gdy użytkownik coś zapisze, serwis podsuwa mu podobne posty.

Pinterest wyjaśnia również, że wszystkie polubione przez daną osobę zdjęcia zostaną niedługo przeniesione na nową tablicę „Your Pinterest Likes”. Jak czytamy, ta tablica będzie dostępna tylko dla użytkownika konta. Będzie także możliwość przeniesienia wpisów na inne tablice.

Niedawno informowaliśmy o tym, że Instagram rozwija funkcję zapisywania zdjęć. (mb)

Źródło:

blog.pinterest.com, Goodbye, Like button, 20.04.2017
X

Zamów newsletter

 

Akceptuję regulamin